Verandabouwer

Schoonheidssaloninstituut verhoogt ranking van keywords met 7,5x

Beroepsopleidingsindustrie

Moeten hogescholen en opleidingsprogramma's zich net zoveel zorgen maken over SEO als e-commerce- of reparatieservicebedrijven? Het antwoord is ja.

Je denkt misschien van niet, omdat het gevestigde organisaties zijn met honderden studenten en duizenden andere prospects die zich elk jaar weer willen aanmelden. Maar de waarheid is dat scholen zich net zo veel zorgen moeten maken over SEO als andere bedrijven.

In deze casestudy leer je hoe we een schoonheidssaloninstituut in Florida hebben geholpen om het organische verkeer met bijna 5x te vergroten en het aantal keywords met bijna 7,5x hebben verhoogd in 15 maanden tijd!

Deze mooie resultaten werden bereikt door de website van het instituut te optimaliseren en ze op te zetten als een autoriteit in de schoonheidsindustrie.

Blijf hieronder verder lezen om erachter te komen hoe we het precies hebben gedaan.

 • 83 zoekwoorden in de Google top 10
 • Binnen drie maanden 50 nieuwe offerteaanvragen
 • 3.3% hogere conversie met de nieuwe website
 • Nieuwe website en SEO voor een verandabouwer

  Diensten

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • SEO copywriting
  • Linkbuilding uitbesteden

  Klant

  NDA - confidential
  De uitdaging

  Een conversie gerichte website en zichtbaarheid op Google

  Onze klant stond voor een grote uitdaging: het verhogen van hun online conversies en het vergroten van hun zichtbaarheid op Google. Met volle energie en expertise zijn wij aan de slag gegaan om deze doelen te verwezenlijken.

  Ons team heeft zich gericht op het creëren van een website die niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook gericht op het genereren van conversies. We hebben nauw samengewerkt met de klant om hun unieke merkidentiteit en doelgroep in kaart te brengen. Vervolgens hebben we een gebruiksvriendelijk ontwerp ontwikkeld dat de bezoekers probleemloos door de website leidt, met duidelijke call-to-action knoppen die hen aanzetten tot actie.

  Daarnaast hebben we ons gericht op het vergroten van de zichtbaarheid op Google. We hebben grondig zoekwoordenonderzoek uitgevoerd om relevante en concurrerende zoektermen te identificeren. Met behulp van geoptimaliseerde content en een solide linkbuildingstrategie hebben we de organische zoekresultaten van de klant aanzienlijk verbeterd, waardoor ze beter vindbaar werden voor potentiële klanten.

  Een conversiegerichte website en maximale zichtbaarheid op Google

  Onze aanpak

  1

  Een design sprint voor de nieuwe website

  Het was onze uitdaging om een website te creëren die de vakmanschap en esthetiek van een veranda bouwer weerspiegelde. Ons doel was om een visueel aantrekkelijke website te ontwerpen met de focus op het tonen van gerealiseerde projecten en het bieden van een gebruiksvriendelijke reserveringsoptie.

  Daarnaast wilden we bezoekers gemakkelijk toegang geven tot informatie over verschillende veranda stijlen, materialen en opties. We wilden hen een sfeerimpressie geven van mogelijke ontwerpen en hoe deze naadloos zouden integreren met hun huizen en tuinen.

  2

  Externe third-party integraties voor het marketing team

  Om in contact te blijven met geïnteresseerde bezoekers en terugkerende klanten, was het essentieel om een API-koppeling met een e-mailserviceprovider zoals Mailchimp tot stand te brengen. Hierdoor konden we nieuws en updates rechtstreeks verzenden naar websitebezoekers en klanten, wat zorgde voor blijvende betrokkenheid en mogelijkheden voor toekomstige projecten.

  3

  SEO & Linkbuilding: opbouwen van online autoriteit

  We zijn begonnen met een grondige analyse van relevante zoekwoorden en concurrentie, om een goed inzicht te krijgen in de zoekintentie van potentiële klanten. Op basis hiervan hebben we een slimme strategie ontwikkeld om de website te optimaliseren en hogere posities te veroveren in de zoekresultaten.

  Om de online autoriteit te versterken, hebben we ons gericht op linkbuilding. We hebben actief gezocht naar waardevolle partners en relevante websites om samenwerkingen aan te gaan en kwalitatieve links naar de website van de veranda bouwer te verkrijgen. Daarnaast hebben we ook intern de linkstructuur geoptimaliseerd, zodat bezoekers eenvoudig kunnen navigeren en de website autoriteit opbouwt.

  Door een combinatie van on-page optimalisatie, technische SEO-aanpassingen en doelgerichte linkbuilding hebben we stap voor stap de online autoriteit van de veranda bouwer vergroot. Het resultaat? Een betere zichtbaarheid en een toename van organisch verkeer naar de website.

  4

  Conversie optimalisatie en UI/UX design

  Naast de technische optimalisaties hebben we ons ook gericht op conversie-optimalisatie en UI/UX-design om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversieratio te verhogen voor deze veranda bouwer.

  We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het gedrag en de behoeften van de websitebezoekers van deze veranda bouwer. Op basis daarvan hebben we aanpassingen gedaan aan de gebruikersinterface (UI) en de gebruikerservaring (UX) om het navigatieproces intuïtiever en gebruiksvriendelijker te maken. Dit resulteerde in een verhoogde betrokkenheid en tevredenheid van de bezoekers.

  Daarnaast hebben we A/B-tests uitgevoerd om verschillende ontwerpvarianten te testen en de impact ervan op de conversie te meten. Door voortdurend te experimenteren en optimalisaties door te voeren, hebben we geleidelijk aan de conversieratio verhoogd en het aantal offerteaanvragen en daadwerkelijke aankopen vergroot.

  Met de implementatie van conversie-optimalisatie en UI/UX-design heeft onze klant, de veranda bouwer, nu een website die niet alleen technisch geoptimaliseerd is, maar ook gericht is op het bieden van een naadloze en plezierige gebruikerservaring. Dit heeft geleid tot hogere conversies, een grotere klanttevredenheid en een positieve impact op de groei van het veranda bouwbedrijf in de digitale markt.

  Resultaat

  Binnen drie maanden 50 online offerte aanvragen

  zoekwoorden binnen de top 3 posities en local pack van Google
  91
  extra aantal offerte aanvragen via de nieuwe website
  381%
  verschillende customer journeys voor offerte aanvragen
  5

  Starten met zoekmachine optimalisatie (SEO)? Stephan helpt je graag bij al je vragen!

  Stephan Moerman

  Door op Versturen te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacy beleid.