Renaissace Beauty Clinic

Maandelijks 40 extra via de website geboekte afspraken

In de beginfase van Renaissance Beauty Salon is Bakklog benaderd om de organische vindbaarheid in Google van deze beauty salon stuctureel te verbeteren. Met een succesvolle aanpak is dit zeker gelukt. Na een jaar SEO zit de salon nu bomvol!

 • 178 nieuwe zoekwoorden erbij
 • Meetbare organische groei
 • Samenwerking voor SEO & SEA
 • Beauty Salon Institute Increases Ranking Keywords By 7.5X

  Diensten

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • SEO copywriting
  • Linkbuilding uitbesteden
  • Google Ads

  Klant

  Renaissance Beauty Clinic
  De uitdaging

  Nieuwe leads én klanten binnen vier maanden

  Renaissance Beauty wilde graag een pilot op Google Ads voor een periode van zes maanden met meetbare nieuwe leads en klanten. Bij succes zou de samenwerking een vervolg krijgen. Inmiddels werken we al jaren samen én met veel plezier!

  Samen met Renaissance Beauty hebben we een online marketing strategie uitgewerkt. In vijf stappen zouden we de samenwerking steeds verder uitbouwen, zonder dat we een megaproject en investering creëerden.

  Ga met ons mee terwijl we de vijf transformatieve stappen onthullen die Renaissance Beauty's online aanwezigheid naar ongekende hoogtes hebben gestuwd. Ontdek de geheimen achter onze strategische zetten, aanschouw de magie die zich ontvouwt en laat je betoveren door de buitengewone resultaten die zijn behaald.

  Renaissance Beauty website SEO

  Onze aanpak

  1

  Een uitgebreid zoekwoorden onderzoek

  De aanpak begon met een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Hier kwamen een aantal interessante zoekwoorden uit. Voor de zoekwoorden waar Renaissance Beauty Salon nog niet op rankte is er een contentplanning gemaakt om hen ook op deze zoekwoorden te laten scoren.

  Daarnaast is er zoekwoorden onderzoek gedaan voor de Google advertenties om ervoor te zorgen dat er een goede multi-channel strategie is.

  2

  On-page zoekmachine optimalisatie

  Met een mooie nieuwe website in de pocket was er de wens om nog wel wat extra pagina's toe te voegen waarop content gedeeld kon worden, zoals bijvoorbeeld een blog om goed te kunnen ranken in Google.

  Onze development partner heeft de gewenste pagina's binnen enkele weken toegevoegd terwijl ons SEO team aan de slag ging met het schrijven van content voor alle belangrijke zoektermen.

  Vervolgens is er gewerkt aan het interne linkprofiel om dit enorm te verbeteren, hebben wij alle meta titles en descriptions geoptimaliseerd en een sitemap aangemaakt.

  3

  Nieuwe content schrijven

  Voor de zoektermen uit het zoekwoorden onderzoek waarop de website nog niet rankte is nieuwe content geschreven. Deze content bestond uit een combinatie van blog pagina's en het optimaliseren van de bestaande pagina's.

  Door maandelijks enkele nieuwe pagina’s live te zetten, heeft de website op steeds meer gewenste zoekwoorden bezoekers getrokken.

  4

  Linkbuilding voor een hogere autoriteit

  Waar veel marketingbureaus, waaronder ook concurrenten van ons, zich tevredenstellen met minder waardevolle backlinks, hebben wij bij Renaissance direct een duidelijke strategie bepaald. Om onze snelle groei op een organische manier voort te zetten, zijn kwalitatieve backlinks van essentieel belang. We laten de verouderde linkbuilding strategieën, zoals directory backlinks, bewust links liggen.

  Tot op heden zijn wij maandelijks actief bezig met het verkrijgen van hoogwaardige backlinks via ons uitgebreide netwerk en ons eigen portfolio van kwalitatieve websites. Daarbij hechten we ook veel waarde aan relevantie. We streven ernaar om backlinks te verkrijgen van nieuwsbronnen en vak gerelateerde websites, omdat deze het meest relevant zijn voor onze activiteiten.

  5

  Een uitgebreid zoekwoorden onderzoek

  De aanpak begon met een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Hier kwamen een aantal interessante zoekwoorden uit. Voor de zoekwoorden waar Renaissance Beauty Salon nog niet op rankte is er een contentplanning gemaakt om hen ook op deze zoekwoorden te laten scoren.

  Daarnaast is er zoekwoorden onderzoek gedaan voor de Google advertenties om ervoor te zorgen dat er een goede multi-channel strategie is.

  Resultaat

  Explosieve groei in organisch verkeer!

  extra keyword rankings op de Google zoekresultaten
  178
  meer organisch verkeer (binnen het eerste jaar)
  428%
  zoekwoorden in de top 10 van Google
  31

  Starten met zoekmachine optimalisatie (SEO)? Stephan helpt je graag bij al je vragen!

  Stephan Moerman

  Door op Versturen te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacy beleid.