Keukenspeciaalzaak

Continue stroom van nieuwe leads richting de showroom

Na het openen van 3 nieuwe vestigingen wilde deze keukenspeciaalzaak ervoor zorgen dat er een continue stroom van nieuwe klanten richting de showroom zou komen. Daarnaast was het belangrijk dat meer bezoekers de online brochures konden vinden. Ontdek hoe we een SEO & SEA strategie hebben opgezet die resulteerde in 3 volle showrooms binnen het eerste jaar.

 • 498 zoekwoorden in de Google top 10
 • 105 brochure/catalogus downloads per maand
 • 9K organisch aantal maandelijkse bezoekers
 • Keukenspeciaalzaak SEO klantcase

  Diensten

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • SEO copywriting
  • Google Ads (SEA)
  • Linkbuilding uitbesteden

  Klant

  NDA - confidential
  De uitdaging

  Online leads genereren voor meer showroom afspraken

  Bij Bakklog werden we benaderd door een groeiende Keukenspeciaalzaak in Oost-Nederland. Deze klant had zojuist drie nieuwe showrooms geopend en wilde hun online aanwezigheid vergroten om meer downloads te genereren voor de brochures en catalogus. Met de groeiende populariteit van online aankopen en de toenemende concurrentie in de keukenbranche, begrepen ze dat een sterke online aanwezigheid essentieel was om klanten aan te trekken en hun groeidoelstellingen te bereiken.

  Voordat ze bij ons aanklopten, was de Keukenspeciaalzaak al actief in zowel de online als de fysieke ruimte. Ze hadden een functionele website, maar beseften dat ze moesten innoveren om de concurrentie voor te blijven. Ze wilden niet alleen hun online verkoop verbeteren, maar ook hun showrooms versterken als de ideale plek waar klanten een uitstekende keukenervaring konden beleven.

  Onze klant had duidelijke doelstellingen voor ogen. Ten eerste wilden ze hun online zichtbaarheid vergroten en hoger ranken in zoekmachines om meer verkeer naar hun website te leiden. Ten tweede wilden ze het aantal downloads verhogen door middel van een effectieve online marketingstrategie. Tot slot wilden ze de gebruikerservaring op hun website verbeteren om klanten te overtuigen en conversies te stimuleren.

  De uitdaging: meer zichtbaarheid voor een keukenspeciaalzaak in Oost-Nederland

  Onze aanpak

  1

  Zoekwoordonderzoek en ontdekkingsfase

  We zijn gestart met een grondig zoekwoordonderzoek en een diepgaande ontdekkingsfase. Door zorgvuldig gekozen methoden toe te passen, hebben we de meest relevante en winstgevende zoektermen geïdentificeerd die potentiële klanten gebruiken bij het zoeken naar keukens en verwante producten.

  We hebben een combinatie van brainstormsessies, geavanceerde zoekwoordtools en concurrentieanalyse toegepast om waardevolle inzichten te verzamelen. Het resultaat was een uitgebreide lijst van zowel brede als specifieke zoektermen, waarmee we de online aanwezigheid van de Keukenspeciaalzaak hebben versterkt en de doelgroep de winkel beter kon vinden.

  2

  SEO: Het fundament leggen voor organisch succes

  Na het identificeren van de relevante zoektermen, zijn we overgegaan tot de SEO-optimalisatie van de website. We hebben zorgvuldig de paginastructuur, URL's, metagegevens en de inhoud van de website geoptimaliseerd om beter te scoren in zoekmachines.

  Door het implementeren van relevante zoektermen in de content, het optimaliseren van de laadsnelheid en het verbeteren van de gebruikerservaring, hebben we de website geoptimaliseerd om organisch verkeer te vergroten en hogere posities in de zoekresultaten te behalen.

  3

  Linkbuilding: opbouwen van online autoriteit

  Om de online autoriteit van de Keukenspeciaalzaak te vergroten, hebben we een gerichte linkbuildingstrategie toegepast. We hebben actief gezocht naar relevante websites in de keuken- en lifestylebranche en hebben outreach-campagnes opgezet om hoogwaardige backlinks naar de website te verkrijgen.

  Door het opbouwen van een sterk linkprofiel heeft de Keukenspeciaalzaak autoriteit opgebouwd in de ogen van zoekmachines, wat heeft bijgedragen aan betere zoekresultaatposities en meer organisch verkeer.

  4

  Google Ads (SEA): direct verkeer en zichtbaarheid

  Naast de organische SEO-strategie hebben we ook Google Ads (SEA) ingezet om direct verkeer naar de website te genereren en de zichtbaarheid van de Keukenspeciaalzaak te vergroten. We hebben zorgvuldig onderzocht welke zoekwoorden en advertentie-indelingen het meest effectief waren om de gewenste doelgroep te bereiken.

  Door het opzetten van geoptimaliseerde campagnes, het instellen van relevante zoekwoorden en het continu monitoren en aanpassen van de advertenties, hebben we gezorgd voor een consistente stroom van gekwalificeerd verkeer naar de website van de Keukenspeciaalzaak.

  Met deze uitgebreide aanpak van SEO, linkbuilding en Google Ads (SEA) hebben we de online aanwezigheid van de Keukenspeciaalzaak aanzienlijk vergroot, meer verkeer gegenereerd en de zichtbaarheid en conversies verbeterd.

  Resultaat

  9K organische maandelijkse bezoekers

  zoekwoorden binnen de top 3 posities en local pack van Google
  381
  maandelijks aantal downloads van de catalogus en brochures
  105
  ROI uit Google Ads budget binnen 3 maanden
  409%

  Starten met zoekmachine optimalisatie (SEO)? Stephan helpt je graag bij al je vragen!

  Stephan Moerman

  Door op Versturen te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacy beleid.