Online fietsenwinkel

Schoonheidssaloninstituut verhoogt ranking van keywords met 7,5x

Beroepsopleidingsindustrie

Moeten hogescholen en opleidingsprogramma's zich net zoveel zorgen maken over SEO als e-commerce- of reparatieservicebedrijven? Het antwoord is ja.

Je denkt misschien van niet, omdat het gevestigde organisaties zijn met honderden studenten en duizenden andere prospects die zich elk jaar weer willen aanmelden. Maar de waarheid is dat scholen zich net zo veel zorgen moeten maken over SEO als andere bedrijven.

In deze casestudy leer je hoe we een schoonheidssaloninstituut in Florida hebben geholpen om het organische verkeer met bijna 5x te vergroten en het aantal keywords met bijna 7,5x hebben verhoogd in 15 maanden tijd!

Deze mooie resultaten werden bereikt door de website van het instituut te optimaliseren en ze op te zetten als een autoriteit in de schoonheidsindustrie.

Blijf hieronder verder lezen om erachter te komen hoe we het precies hebben gedaan.

 • 764% groei in aantal keywords
 • 10K maandelijks organisch verkeer
 • 340 zoekwoorden in de Google top 10
 • Online fietsenwinkel SEO case study

  Diensten

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • SEO copywriting
  • Linkbuilding uitbesteden

  Klant

  NDA - confidential
  De uitdaging

  Bezoekers voor de showroom en online webwinkel aantrekken

  Om de uitdaging aan te gaan in een steeds competitievere online markt, besloot onze klant, een winkel die fietsen online verkoopt en tevens een showroom heeft, hun strategie te herzien en hun online aanwezigheid te versterken. Met de groeiende populariteit van online winkelen en de toenemende concurrentie in de fietsenindustrie, was het essentieel voor de winkel om een sterke positie te verwerven en klanten te blijven aantrekken.

  Voordat ze ons benaderden, was de winkel al actief in zowel de online als de fysieke ruimte, maar ze realiseerden zich dat ze moesten innoveren om hun groeidoelstellingen te bereiken. Ze wilden niet alleen hun online verkoop verbeteren, maar ook hun showroom versterken als een plek waar klanten een uitstekende winkelervaring konden beleven.

  Deze case study biedt een diepgaand inzicht in de uitdagingen waarmee onze klant werd geconfronteerd en de oplossingen die we hebben geïmplementeerd om hun online en offline succes te vergroten. Van het optimaliseren van de website voor zoekmachines tot het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie. Alles voor online groei!

  Online fietsenwinkel website

  Onze aanpak

  1

  Zoekwoordonderzoek: concurreren tegen grote spelers

  Bij het doen van ons zoekwoordonderzoek hebben we echt geweldige resultaten behaald die enorm hebben geholpen om een succesvolle online aanwezigheid voor deze fietsenwinkel op te bouwen. We hebben met zorgvuldig gekozen methoden de meest relevante en winstgevende zoektermen gevonden die potentiële klanten gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar fietsen en aanverwante producten.

  We zijn begonnen met een grondige brainstormsessie, hebben geavanceerde zoekwoordtools gebruikt en zelfs een concurrentieanalyse uitgevoerd om echt waardevolle inzichten te verzamelen. Het resultaat? Een uitgebreide lijst met allerlei zoektermen, zowel algemene als specifiekere, waardoor de online aanwezigheid versterkt wordt en de doelgroep deze fietsenwinkel veel beter kan vinden.

  2

  On-page zoekmachine optimalisatie

  Bij het optimaliseren van de website van deze fietsenwinkel hebben we ons gericht op on-page zoekmachine optimalisatie. We hebben belangrijke aspecten aangepakt om de website beter vindbaar te maken in zoekmachines en meer relevante bezoekers aan te trekken.

  We begonnen met het optimaliseren van de paginatitels en meta-omschrijvingen van elke belangrijke pagina. Zo begrijpen zoekmachines en potentiële bezoekers snel waar elke pagina over gaat. Daarnaast hebben we de URL-structuur aangepast, waardoor deze duidelijk en leesbaar is met relevante zoekwoorden. Dit helpt zoekmachines om de inhoud beter te begrijpen en bezoekers kunnen gemakkelijker navigeren.

  Een andere belangrijke stap was het toevoegen van interne links tussen relevante pagina's. Dit creëert een geordende structuur en zoekmachines begrijpen de onderlinge verbanden beter. Het verbetert ook de gebruikerservaring, omdat bezoekers eenvoudig kunnen navigeren tussen relevante pagina's. Tot slot hebben we de inhoud geoptimaliseerd door belangrijke zoekwoorden op natuurlijke wijze te gebruiken. We voegden waardevolle informatie toe om de gebruikerservaring te verbeteren en bezoekers langer op de website te houden.

  3

  Optimalisatie van pagina structuur en productpagina's

  Na het afronden van de on-page optimalisatie, hebben we ons gericht op de e-commerce optimalisatie voor deze fietsenwinkel. We hebben de paginastructuur en productpagina's verbeterd om de conversie te verhogen en online verkoop te stimuleren.

  We begonnen met het optimaliseren van de paginastructuur. Door een intuïtieve navigatie en duidelijke categorieën en subcategorieën te creëren, konden bezoekers moeiteloos door de website bladeren en snel de gewenste producten vinden.

  Daarnaast hebben we de productpagina's geoptimaliseerd. We schreven aantrekkelijke productbeschrijvingen, benadrukten de unieke voordelen en kenmerken van elk product en presenteerden ze met hoogwaardige afbeeldingen en video's. We vereenvoudigden het bestelproces en voegden duidelijke call-to-action knoppen toe om de conversie te bevorderen.

  Bij deze e-commerce optimalisatie werkten we ook aan conversieoptimalisatie (CRO). We analyseerden de prestaties van de website, voerden A/B-tests uit en experimenteerden om de beste resultaten te behalen. Dit leidde tot een verhoogde conversieratio en stimulatie van de online verkoop.

  4

  Linkbuilding: het versterken van de online autoriteit

  Als laatste fase van deze samenwerking hebben we ons gericht op linkbuilding, een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Door het opbouwen van kwalitatieve en relevante externe links naar de website van deze fietsenwinkel, hebben we de online autoriteit versterkt en de positie in zoekresultaten verbeterd.

  We zijn actief aan de slag gegaan met het identificeren en benaderen van relevante websites en blogs in de fietsenindustrie. Door middel van gastbloggen, het delen van waardevolle content en het verkrijgen van vermeldingen, hebben we betrouwbare links naar de website gegenereerd. Dit heeft niet alleen bijgedragen aan een verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines, maar ook aan het vergroten van de merkbekendheid en het aantrekken van nieuwe bezoekers.

  Tegelijkertijd hebben we ook interne linkbuilding toegepast. Door relevante pagina's op de website aan elkaar te koppelen, hebben we de gebruikerservaring verbeterd en zoekmachines geholpen om de onderlinge verbanden te begrijpen. Dit heeft bijgedragen aan een betere indexering en zichtbaarheid van de website.

  Met het voltooien van deze linkbuilding strategie hebben we de online autoriteit van deze fietsenwinkel versterkt en de positie in zoekresultaten aanzienlijk verbeterd. Door een solide basis van kwalitatieve links op te bouwen, heeft onze klant een voorsprong gekregen in de competitieve online markt en geniet deze nu van duurzaam organisch verkeer en grotere zichtbaarheid.

  Resultaat

  340 zoekwoorden in de Google top 10

  groei in aantal keywords met een Google ranking
  764%
  verhoging in conversies, dus meer verkopen via de website
  +2.2%
  maandelijkse organische bezoekers via Google
  10K

  Starten met zoekmachine optimalisatie (SEO)? Stephan helpt je graag bij al je vragen!

  Stephan Moerman

  Door op Versturen te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacy beleid.