Storyblok - Een headless CMS dat je content delivery betrouwbaar en gemakkelijk maakt

Storyblok slaat een brug tussen content creators en ontwikkelaars - zonder de ontwikkelaar te dwingen een specifieke technologie te gebruiken. Als toonaangevend Headless CMS (Content Management Systeem) biedt het marketeers een flexibele en intuïtieve visuele editor en zeer aanpasbare inhoudsblokken.

Jennifer Evans
Jennifer Evans

Met elk stukje software geldt het volgende: hoe sneller het taken kan voltooien, hoe beter de ervaring zal zijn. Dat is de reden waarom ontwikkelaars continue proberen te innoveren om met elke nieuwe release snellere en efficiëntere software te publiceren, en het is ook waarom website-eigenaren zouden moeten overwegen om een headless CMS zoals Storyblok te gebruiken.

Omdat snelheid een van de belangrijkste performance metrics is voor SEO en de eindgebruiker zul je ook content met razendsnelle snelheid en met zo goed mogelijke efficiëntie moeten leveren. Dus wat maakt dit specifieke CMS zo snel? En hoe zal het je ervaring met het leveren van content verbeteren? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen.

Wat is een Headless CMS en waarom is dit belangrijk?

Een headless CMS is een contentmanagementsysteem waarmee je je content loskoppelt van je platform. Dit betekent dat je al je content (teksten en afbeeldingen) op een plek kunt beheren en overal kunt leveren, zonder gebonden te zijn aan een specifiek platform. WordPress is een populair voorbeeld van een traditioneel, gekoppeld CMS. Storyblok is een headless CMS dat een superieure content delivery ervaring biedt.

Hoe verhoudt het zich tot een traditioneel CMS?

Storyblok is een headless content management systeem, wat betekent dat het zich richt op het leveren van content in plaats van het beheren ervan. Dit maakt het een uitstekende keuze voor bedrijven die hun content delivery willen stroomlijnen. WordPress daarentegen is een traditioneel CMS dat zowel inhoudsbeheer als leveringsfuncties biedt.

WordPress is een populaire keuze is voor kleinere bedrijven. Toch raden we onze klanten dit CMS vaak af. De flexibiliteit en visuele editor van Storyblok bieden een meer veelzijdige oplossing die via meerdere kanalen (omnichannel) kan worden gebruikt. Blogberichten die in Storyblok zijn gemaakt, zijn standaard geoptimaliseerd voor SEO, dus je hoeft je geen zorgen te maken over handmatige optimalisatie of plug-ins – een belangrijke overweging als je net begint met bloggen. Dit geldt overigens ook voor andere content. Zo hebben we bijvoorbeeld ook klanten die een mobiele app en website beheren via Storyblok om op beide platformen dezelfde ervaring te kunnen bieden.

Storyblok vs. WordPress

Als je op zoek bent naar een headless CMS dat je content delivery gemakkelijk maakt en een uitstekende gebruikerservaring biedt, dan is Storyblok de juiste keuze. Met het gebruiksvriendelijke interface en de ingebouwde functionaliteit voor zoekmachineoptimalisatie, zal Storyblok je helpen om je content delivery naar een hoger niveau te tillen. Bovendien betekent de headless architectuur dat je het eenvoudig kunt integreren met elk frontend framework, waardoor het de perfecte keuze is voor diegenen die de flexibiliteit willen om hun content delivery ervaring aan te passen.

Kies je voor WordPress, dan zit je vast aan deze keuze en is een migratie een (relatief) dure taak. Daarnaast is WordPress vaak toch wat gevoeliger voor beveiligingslekken, onder andere doordat het zo'n populair CMS is. Dit maakt het een populair doelwit voor hackers. Migreren van WordPress naar Storyblok behoort tot een van de mogelijkheden, en we kunnen je hier uiteraard in adviseren.

Belangrijkste kenmerken en voordelen

  1. Storyblok is een headless CMS, wat betekent dat het een flexibele content delivery experience biedt die kan worden aangepast aan je behoeften. Met een set componenten die door ons ontwikkelingsteam zijn gebouwd, kun je zelfstandig pagina's samenstellen zonder onze input. Een handige besparing dus!

  2. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een breed scala aan functies, zoals de visuele editor, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die hun ervaring met het leveren van inhoud willen upgraden. Tijdens het wijzigen van je teksten of afbeeldingen zie je meteen terug hoe dit er op je website uitziet.

  3. Storyblok is schaalbaar en inzetbaar voor zowel kleine als grote projecten.

  4. Naast omnichannel content delivery zijn voordelen zoals verbeterde prestaties (kortere laadtijden), beveiliging, SEO en toegankelijkheid een goede reden om voor Storyblok te kiezen.

Direct aan de slag met het Storyblok CMS?

Als je op zoek bent naar een headless CMS dat je content delivery experience zal verbeteren, zoek dan niet verder dan Storyblok. Bakklog is een Storyblok Certified partner en ons ervaren ontwikkelteam kan helpen bij het implementeren van het Storyblok CMS in je website of app. Storyblok biedt een geweldige gebruikersinterface en een gebruiksvriendelijke editor die het maken en beheren van content een fluitje van een cent maakt. Bovendien zorgt de robuuste API van Storyblok ervoor dat alle inhoud snel en efficiënt op elk apparaat wordt geleverd.

We helpen je met het implementeren van het Storyblok CMS zonder het ingewikkeld te maken. Binnenkort aan de slag? Vraag een gratis adviesgesprek aan. Dan kijken we samen welke oplossing het beste past bij jouw situatie.