SEO voor verzekeraars: hoe je website een sales machine kan worden

Als je in de verzekeringsbranche werkt, weet je dat je klanten eerder online naar je producten en diensten zoeken dan dat ze de telefoon pakken en je bellen. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je bedrijf online optimaal gepositioneerd is, klaar om bovenaan de zoekresultaten te springen wanneer een klant op zoek is naar een van je diensten of producten. Maar hoe bereik je dit doel? In dit artikel leggen we uit wat SEO kan betekenen voor verzekeringsbureaus en hoe je het kunt inzetten om meer verkeer naar je website te leiden.

Josh Parker
Josh Parker

De bank- en verzekeringssector is enorm. Elk jaar zijn er miljarden mee gemoeid. De bedrijven in deze branches zijn meestal groot, echt heel groot, vooral omdat veel spelers onder een overkoepelende organisatie vallen. Toch missen veel (vooral kleinere) verzekeraars kansen die Google biedt om in een kleinere niche te scoren en nog meer verkeer, klanten en inkomsten te genereren. Laten we beginnen met het verkennen van SEO voor verzekeraars en je waarschuwen voor de grootste SEO-fouten die we vaak tegenkomen bij websites van verzekeraars.

Als je overweegt om SEO strategieën voor verzekeraars te gebruiken om jouw bedrijf te helpen hoger in Google te komen, dan gaat deze beslissing je in 2023 gegarandeerd meer klanten en dus omzet opleveren. Ten minste 70% van de mensen doet online onderzoek naar potentiële bedrijven; de eerste pagina met zoekresultaten levert echter 95% van de klikken op. SEO voor banken en verzekeraars wordt soms genegeerd, omdat de focus ligt op traditionele advertentiekanalen of PPC-advertenties.

Maar, met de bovenstaande cijfers wil je toch zeker geen top 5 positie in de zoekresultaten missen, toch?

Het zal je helpen meer website verkeer te genereren en meer leads en klanten aan te trekken. Als je hulp zoekt bij SEO voor verzekeraars (of andere branches) kan ons team van ervaren SEO-professionals dit voor je verzorgen. Onze klanten hebben al meer dan € 200 miljoen aan inkomsten gegenereerd met behulp van onze SEO-diensten - en dit alleen al in de afgelopen 5 jaar!

Blijf lezen om meer te weten te komen over onze SEO oplossingen en hoe je SEO binnen jouw organisatie kunt gaan toepassen. Wil je snel weten waar je site op dit moment staat en binnen korte termijn aan de slag om dit te verbeteren, vraag dan een gratis SEO-audit aan.

Laten we beginnen met het uitleggen van SEO en wat je kunt doen om de algoritmen van zoekmachines tevreden te maken bij het bijwerken van de inhoud op jouw website.

Wanneer is het het juiste moment om een SEO bureau in te huren?

Vraag jij je nu ook af of je moet samenwerken met een SEO bureau? Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen:

 1. Heb ik de tijd en middelen om SEO te leren?

 2. Kan ik zelf of iemand binnen mijn team een SEO-strategie ontwikkelen en beheren?

 3. Gebruikt mijn bedrijf momenteel SEO, maar krijgt het niet genoeg resultaten?

 4. Worstel ik met bepaalde technische aspecten van SEO, zoals linkbuilding?

Als SEO te moeilijk lijkt om te leren, of als je gewoon niet in staat bent om een andere vorm van marketing voor je bedrijf aan te pakken, raden we je aan contact op te nemen met een ervaren SEO-professional of bureau, zodat zij je website hoger in de zoekresultaten van Google kunnen krijgen.

Als je het aantal bezoekers dat via de zoekmachines zoals Google op je website komt wilt verbeteren of meer leads wilt genereren, dan is een bureau dat SEO-services aanbiedt wellicht precies wat je nodig hebt. Door met hen samen te werken, krijgen ze de kans om zich te concentreren op datgene waar ze goed in zijn - campagnes voeren en strategieën bedenken - terwijl jij blijft doen wat het belangrijkste is: jouw bedrijf runnen!

Wat is inbegrepen bij SEO-diensten voor verzekeraars?

Een succesvolle internet marketingstrategie hangt af van meerdere factoren, waarbij er onderscheid is tussen off-page SEO en on-page SEO. Daarom bevatten onze zoekmachine optimalisatie oplossingen alle strategieën die een verzekeringskantoor nodig heeft om hun aanwezigheid op het web voor relevante zoekopdrachten te maximaliseren.

Onze SEO-diensten omvatten:

 1. Een gratis SEO-audit

 2. Zoekwoordonderzoek en implementatie

 3. Meta description en titel optimalisatie

 4. Google Mijn Bedrijf optimalisatie

 5. Local search optimalisatie

 6. Content promotie

 7. SEO-monitoring van concurrenten

 8. Link building

 9. Contentcreatie (blogposts)

 10. En meer

Samen met onze hoogwaardige SEO-services voor verzekeringsbureaus, bieden wij jouw bedrijf een toegewijde accountmanager. Daarnaast krijg je bij Bakklog toegang tot een heel marketingteam dat bestaat uit webdesigners, webontwikkelaars, grafisch ontwerpers en meer. Dus waar wacht je op? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan zodat jij binnenkort hoger in de zoekmachines staat dan je concurrenten!

Hoe we verzekeringsmaatschappijen helpen hoger te scoren in Google

Onze klanten hebben de afgelopen vijf jaar meer dan € 200 miljoen aan omzet en meer dan 180 duizend leads gegenereerd dankzij ons SEO-proces: B.O.O.S.T. Dit proces is gericht op het opbouwen van een duurzame relatie met onze klanten door inzicht te krijgen in hun branche en doelen, en door echte, tastbare resultaten te leveren. Zo ziet dat proces eruit:

 1. Backlinks: Backlinks spelen een cruciale rol voor gebruikers, zoekmachines en bedrijven. Wat zijn backlinks? Een backlink is wanneer een website naar een andere linkt, zoals wanneer een blog met de beste smartphones linkt naar de website van elke smartphonefabrikant (denk aan Google, Apple en Samsung).

 2. Optimize: Deze fase gaat over het optimaliseren van je website voor de zoekmachine en de bezoekers. Optimalisaties omvatten het verbeteren van hoe gemakkelijk het is om je te vinden via bepaalde zoekwoorden die verband houden met wat ze zoeken, zoals wanneer iemand een levensverzekeringsmaatschappij in hun regio zoekt.

 3. Organic traffic: Je bedrijf laten groeien is een uitdaging, maar met diensten voor organische zoekmachine optimalisatie (SEO) kan jouw verzekeringsmaatschappij meer verkeer naar jullie website leiden, meer telefoontjes naar je team en meer omzet voor jouw bedrijf genereren.

 4. Search volume: We meten actief de hoeveelheid verkeer die je website kan verwachten voor een bepaalde positie in de zoekresultaten, om je te helpen de beste prioriteiten voor zoekmachine optimalisatie en content optimalisatie te bepalen.

 5. Testing: Continu testen helpt je bedrijf de ROI van SEO te verhogen. Onze SEO-services omvatten ook het onderwerpen van CTA's aan strenge tests om ervoor te zorgen dat ze bezoekers omzetten in leads die ook daadwerkelijk interesse hebben in je diensten en producten.

Als je meer wilt weten over hoe SEO voor verzekeraars werkt bij Bakklog, neem dan gerust online contact met ons op of vraag een gratis SEO-audit aan.

Hoe je jouw verzekeringsmaatschappij hoog in Google kunt laten scoren

With so many people now relying on the internet to buy insurance, it is vital that you know how to establish a strong presence online as an agent. Here are a few tips if you're interested in getting started in-house with SEO for insurance agent:

Nu zoveel mensen afhankelijk zijn van internet om verzekeringen te vergelijken, is het van vitaal belang dat je als ondernemer of verantwoordelijke voor de marketing weet hoe je online sterk aanwezig kunt zijn. Hier zijn een paar tips als je geïnteresseerd bent om intern aan de slag te gaan met SEO voor verzekeraars:

1. Keyword research

Keyword research of zoekwoordonderzoek is een van de eerste stappen bij het ontwikkelen van een SEO-strategie en houdt in dat je begrijpt waar je doelgroep precies naar zoekt.

Je zult waarschijnlijk merken dat mensen anders zoeken naar zaken die verband houden met de verzekeringssector dan je dacht. Uit statistieken blijkt dat van de vragen over voertuig verzekeringen slechts ongeveer 55% van plan is een autoverzekering af te sluiten, terwijl dit bij de vragen over autoverzekeringen ongeveer 83% was. Dus als iemand gewoon in de auto stapt zonder na te denken of hij wel of geen dekking aanschaft, bestaat de kans dat hij deze kans helemaal misloopt.

Door deze verschillen te begrijpen, kunnen we een SEO-strategie opstellen die is afgestemd op onze eigen behoeften en profiteren van winstgevende kansen die online beschikbaar zijn. Kortom, het loont de moeite om tijd te investeren om te begrijpen waar je doelgroep en de markt naar zoekt en manieren te vinden om hen te helpen vinden wat ze nodig hebben, terwijl je ook je zakelijke reputatie versterkt.

2. Produceer kwalitatieve content zoals blogposts

Zodra je ervoor hebt gezorgd dat de site goed werkt, ga je nadenken over de gevolgen van zoekwoordonderzoek en andere factoren die elke dag een rol spelen. Naar welke pagina's wordt het meest gevraagd? Welke informatie missen je concurrenten? Hoe kun jij je pagina's verbeteren zodat deze nog relevanter worden voor (be)zoekers?

Al deze informatie moet minstens één keer op jouw website worden behandeld als je wilt dat zoekmachines je pagina's gaan herkennen als een autoriteit op dit gebied. Hoewel het belangrijk is om te weten op welke zoekwoorden je je gaat richten en deze zoekwoorden opneemt in je teksten en overige content, is het ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je content van hoge kwaliteit is. Het is noodzakelijk geworden voor verzekeringsmaatschappijen om te zorgen voor een goede, betrouwbare website vol met relevant informatie omdat consumenten tegenwoordig gemakkelijk kunnen achterhalen welke instanties betrouwbaar zijn zonder dat ze hun huis te verlaten!

Door minstens een of twee keer per maand geweldige artikelen en verhalen te publiceren, kun je je onderscheiden als leider op het gebied van alles omtrent verzekeringen.

3. Volgende stappen om je organische verkeer te laten groeien door middel van SEO

Klaar om dieper in SEO te duiken?

Je zult misschien merken dat het niet de gemakkelijkste marketingstrategie is om onder de knie te krijgen - sommige componenten zijn behoorlijk technisch en het kan zijn dat je de code en structuur van je website moet aanpassen om resultaten te zien.

Een goede manier om aan de slag te gaan is door een gratis SEO-audit aan te vragen bij een van onze consultants om u inzicht te geven in de mogelijkheden die u heeft.

Veelgestelde vragen over SEO voor verzekeringsmaatschappijen

Heb je na het lezen van onze blogpost nog vragen? Neem contact met ons op of lees onze FAQ:

Waarom is SEO voor verzekeraars een continu proces?

Enorm veel ondernemers maken de fout te denken dat als hun website eenmaal is geoptimaliseerd voor zoekmachines, ze alles hebben gedaan wat ze moeten doen om meer klanten binnen te halen. Dit is gewoon niet waar, omdat er tegenwoordig zoveel verschillende aspecten zijn om opgemerkt te worden door Google. Je bent nooit echt klaar met het optimaliseren van je site voor SEO, omdat mensen veranderen en ook wat ze willen veranderen.

Mensen vragen ook voortdurend om nieuwe inhoud, wat betekent dat je om de paar weken alles opnieuw wilt bekijken over waar we het vandaag over hadden met betrekking tot analyses en je ranking op Google met de bijbehorende rapportages. Zoekmachine optimalisatie is een mix van webdesign, webontwikkeling, copywriting, growth hacking en meer gecombineerd; als je deze dingen niet in de praktijk brengt wanneer je probeert hoger te scoren op Google, loop je snel achter en loop je gegarandeerd inkomsten mis van potentiële klanten die vanaf die eerste 10 Google posities zouden hebben doorgeklikt.

Wat is SEO voor verzekeraars (Zoekmachine optimalisatie)?

SEO voor verzekeraars is het proces van het verbeteren van de website van een verzekeringsmaatschappij voor het rangschikken van zoekmachines, zodat deze bovenaan of bijna bovenaan de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines verschijnt die verband houden met de branche en doelgroep. Door te optimaliseren voor online zichtbaarheid, vergroten bedrijven de kans dat hun site op een goede positie wordt weergegeven in belangrijke internet zoekopdrachten naar trefwoorden die relevant zijn voor hun sector. Deze organische (niet-betaalde) posities kunnen een verzekeringsmaatschappij helpen nieuwe potentiële klanten te bereiken die lokaal zoeken.

Hoeveel kost SEO gemiddeld voor een verzekeraar?

Elke verzekeraar is anders, waardoor de prijzen kunnen verschillen. De gemiddelde kleine tot middelgrote onderneming (MKB) besteedt echter ongeveer € 1500 - € 5000 per maand aan SEO-services. Hoeveel je bedrijf maandelijks moet investeren, hangt af van je strategie, behoeften en doelen.

Trek meer leads aan met professionele SEO voor verzekeringsmaatschappijen

Bakklog weet alles van internetmarketing. Wij ontwerpen gepersonaliseerde zoekmachine optimalisatie plannen voor jouw verzekeringskantoor, afgestemd op je persoonlijke behoeften en marketingdoelen.

Dat is de reden waarom 92% van onze klanten onze langetermijnpartners worden.

Als je hulp nodig hebt om meer zichtbaarheid of leads te krijgen door middel van SEO (Search Engine Optimization), staan we voor je klaar — we zullen speciaal voor jou een voorstel op maat samenstellen waardoor jouw website hoog in de zoekresultaten zal verschijnen. Hiermee geven we je een voorsprong op je concurrenten. Vraag vandaag nog een gratis SEO-audit aan!