9 redenen waarom jouw bedrijf een goede website nodig heeft

Als je bedrijf zo ver is gekomen zonder een website, vraag je je misschien af: heb ik een website nodig voor mijn bedrijf? Wat heeft het voor zin als mijn bedrijf al succesvol is zonder een website? Het korte antwoord is dat er nog nooit een betere of belangrijkere tijd is geweest om te investeren in een website voor je bedrijf. Een website biedt een breed scala aan voordelen voor kleine bedrijven, en de meeste van deze voordelen stijgen exponentieel jaar na jaar in waarde, net als het internet zelf.

Alexander Bogaarts
Alexander Bogaarts

Als je bedrijf zo ver is gekomen zonder een website, vraag je je misschien af: heb ik een website nodig voor mijn bedrijf? Wat heeft het voor zin als mijn bedrijf al succesvol is zonder een website?

Het korte antwoord is dat er nog nooit een betere of belangrijkere tijd is geweest om te investeren in een website voor je bedrijf. Een website biedt een breed scala aan voordelen voor kleine bedrijven, en de meeste van deze voordelen stijgen exponentieel jaar na jaar in waarde, net als het internet zelf.

Niet overtuigd? We hebben tien van de grootste voordelen verzameld waar jouw bedrijf zelfs met een goed gebouwde maar eenvoudige website van kan genieten.

Tien redenen waarom je een website nodig hebt voor je bedrijf

1. Een website laat je er professioneel uitzien

84% van de hedendaagse consumenten denkt dat een website je bedrijf geloofwaardiger maakt dan bedrijven die alleen sociale mediaprofielen hebben. Je website is ook de perfecte plek om te pronken met professionele certificeringen of onderscheidingen die je bedrijf heeft.

Daarnaast kun je met je eigen website een e-mailadres van jouw merk creëren (bijv. naam@jebedrijfsnaam.nl) dat een niveau van professionaliteit toevoegt aan al je correspondentie, vooral als je tot nu toe een persoonlijk e-mailadres hebt gebruikt om zaken te doen.

2. Je website kan via Google nieuwe klanten aantrekken

Je bent misschien tevreden met de huidige omvang van je bedrijf, maar elk bedrijf ervaart klantomzet. Om blijvend succes te stimuleren, moet je nieuwe klanten aantrekken. Een van de beste manieren om dit te doen, is door je bedrijf zichtbaar te maken op Google.

Een goed geoptimaliseerde website kan jouw bedrijf helpen om goed te scoren voor verschillende zoektermen en een gestage stroom nieuwe klanten aan te trekken. Er zijn verschillende gratis SEO-tools die het gemakkelijk maken om je website te optimaliseren zonder enige voorafgaande training.

3. Je kunt jouw producten en diensten duidelijk onder de aandacht brengen

Je kunt potentiële klanten laten zien wat ze krijgen als ze met jouw samenwerken door mooie en professionele foto's op je website te plaatsen. Bekijk hoe de Nederlandse startup Linsta - voor al je klussen in en om het huis dit heeft bereikt op hun website:

Linsta - vind een professionele vakman

Je kunt ook het ontwerp van je website, samen met de aanbevolen afbeeldingen, gebruiken om mensen een idee te geven van hoe het voelt om de fysieke locatie binnen te gaan. Dit werkt vooral goed als je merk nauw verbonden is met het 'gevoel' van de locatie.

Een ander ding dat je kunt doen, is belangrijke informatie over je producten en services op je website plaatsen om ervoor te zorgen dat je de juiste klanten aantrekt. Als je bijvoorbeeld een restaurant runt, wil je misschien items op het menu markeren die glutenvrij zijn, zodat mensen met coeliakie of andere aandoeningen die gluten gevaarlijk maken, weten dat ze in jouw restaurant kunnen eten.

4. Je kunt de beste recensies prominent op jouw website weergeven

Het prominent weergeven van je beste recensies op je website is een geweldige manier om een stuk social proof te verkrijgen. Goede reviews op je website zorgen ook voor een hoger conversieratio. Meer dan 95% van de consumenten leest eerst reviews op websites van lokale bedrijven, voordat ze een aankoopbeslissing maken. Veel goede reviews zorgen natuurlijk voor meer vertrouwen, dus wacht hier niet te lang mee.

5. Een website kan klanten aanmoedigen om contact met je op te nemen

Een website is een geweldige plek om je contactgegevens gemakkelijk beschikbaar te maken voor potentiële klanten. Je kunt zelfs de contactgegevens publiceren in een header of footer, zodat deze op elke afzonderlijke pagina wordt weergegeven. Hiermee kun je bijvoorbeeld jouw telefoonnummer rechtstreeks beschikbaar maken waardoor mensen je gemakkelijk kunnen bereiken.

6. Je website vestigt je plaats binnen de branche

Als je concurrenten nog niet online zijn, zullen ze dat waarschijnlijk binnenkort zijn. Vestig jezelf als leider binnen jouw vakgebied door als een van de eerste een website van hoge kwaliteit te laten ontwerpen en bouwen.

Als je concurrenten online zijn, heb je een ander mogelijkheid: je kunt een website laten bouwen die totaal anders is dan de sites van de concurrenten, en potentiële klanten laten zien waarom en waarmee jouw bedrijf zich onderscheidt. Vergeet hierbij niet dat die goedkope website van € 500,- tot € 1000,- vaak op een bestaande template gebaseerd is en totaal niet onderscheidend is.

7. Een website is niet langer intimiderend om te beheren

Een maatwerk website is niet intimiderend. Met een oplossing zoals Storyblok stellen wij onze klanten in staat om zelf door middel van componenten een pagina in elkaar te zetten. Waar nodig helpen wij met een korte training of stellen wij een maatwerk component samen op basis van jou specifieke wensen. Hierdoor kun je op elk gewenst moment zelf de teksten en afbeeldingen wijzigen, blokken toevoegen en pagina's uitbouwen. Uiteraard kunnen wij dit ook volledig voor je doen zodat jij je op je business kunt concentreren.

8. Een website zorgt voor je succes op lange termijn

In 2020 gebruiken bijna 4,54 miljard mensen (59% van de wereldbevolking) internet, en steeds meer mensen gaan online.

Zonder website is je bedrijf onzichtbaar voor deze mensen. Naarmate we verder het digitale tijdperk ingaan, wordt je bedrijf voor iedereen onzichtbaar, tenzij je in een website investeert.

Dus om concurrerend te blijven in deze steeds digitaler wordende wereld, moet je bedrijf online gaan.

Dus, heb ik een website nodig voor mijn bedrijf?

Hopelijk realiseer je je inmiddels dat de vraag niet is "heb ik een website nodig voor mijn bedrijf", maar "kan ik het me veroorloven om in het digitale tijdperk geen website te hebben". En het antwoord, als je op lange termijn wilt blijven groeien en bloeien, is nee. Een website is een van de beste investeringen die elk bedrijf in zijn toekomst kan doen.

Als je klaar bent om aan de slag te gaan met je website, begin dan eens met een vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts. Wij geven je advies en helpen je op weg zodat jij een winstgevende website kunt (laten) bouwen.