5 tips om meer nieuwe medewerkers aan te trekken met SEO

Het kan moeilijk zijn om nieuwe werknemers te vinden om je bedrijf te laten groeien. In dit artikel gaan we kijken naar vijf manieren om SEO te gebruiken om nieuwe werknemers bij jouw bedrijf aan te trekken!

Dan Lawson
Dan Lawson

Medewerkers zijn de ruggengraat van elk bedrijf. Zonder werknemers kan je bedrijf niet functioneren en kunnen klanten niet worden bediend of geholpen. Helaas is het vinden van werknemers in de huidige economie een enorme uitdaging, vooral wanneer je concurreert met andere bedrijven in de regio en branche die ook actief op zoek zijn naar nieuw personeel. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige strategieën die je kunt gebruiken om meer nieuwe medewerkers aan te trekken en je zichtbaarheid te vergroten door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Vandaag gaan we het hebben over de 5 efficiëntste manieren om SEO te gebruiken om nieuwe werknemers aan te trekken!

1. Vergroot je zichtbaarheid via lokale vermeldingen

Een manier om meer nieuwe medewerkers aan te trekken, is door je online zichtbaarheid te vergroten. Dit kan door bijvoorbeeld actief te werken aan lokale SEO zodat je beter gevonden wordt in bijv. Google Maps of door je in te schrijven bij verschillende directory's. Door ervoor te zorgen dat je bedrijf op zoveel mogelijk plaatsen wordt vermeld, is de kans groter dat je in de zoekresultaten wordt weergegeven wanneer potentiële werknemers op zoek zijn naar bedrijven zoals je eigen bedrijf. Bovendien kun je informatie over je bedrijfscultuur en vacatures op de vermeldingspagina opnemen om de juiste kandidaten aan te trekken.

2. Bouw een sterke online reputatie op (ook buiten social media)

De eerste stap is het opbouwen van een nauwkeurige reputatie bij websites met een hoge autoriteit (DA/DR). Je kunt dit doen door ervoor te zorgen dat je website en social media profielen up-to-date en nauwkeurig zijn. Denk bij nauwkeurigheid vooral aan samenhangende gegevens zoals bijv. de openingstijden en het adres van je bedrijf. Zorg er ook voor dat je website gemakkelijk te navigeren is en voldoende informatie biedt over jouw bedrijf en de vacatures die je beschikbaar hebt. Verder kun je overwegen om te linken naar andere vacaturesites, zoals Indeed of Glassdoor, om toegang te krijgen tot nieuwe leads.

3. Word uitgelicht in publicaties, lead gen-websites, Medium en LinkedIn

Gebruik publicaties waar mogelijk. Met publicaties richten we ons vooral op websites en platforms zoals Medium en LinkedIn om je bedrijf in artikelen te laten verschijnen en vacatures te plaatsen. Dit zal je helpen meer klanten en nieuwe werknemers aan te trekken, omdat je kunt pronken met de cultuur, waarden en missie van het bedrijf. Bovendien zal het actief zijn op deze sites ook helpen om de zichtbaarheid en positie in de zoekmachines te verbeteren.

4. Schrijf minimaal 2 posts per maand over openstaande vacatures, de sollicitatieprocedures en je bedrijfscultuur

Een geweldige manier om meer verkeer naar je website te blijven trekken, en daarmee potentiële medewerkers, is het creëren van content. Houd je website en functiebeschrijvingen up-to-date met de nieuwste SEO-zoekwoorden en trends. Dit zal je helpen meer gekwalificeerde kandidaten aan te trekken wanneer ze online naar vacatures zoeken. Als je een behoorlijke online aanwezigheid hebt opgebouwd op social media kun je dit uiteraard ook gebruiken om vacatures te plaatsen en potentiële werknemers te targeten die mogelijk goed bij je bedrijf passen. Een andere manier om personeel te werven is misschien wel de ouderwetste – offline op een beurs of evenement. Waarom zou je niet naar banenbeurzen en netwerkevenementen gaan om nieuwe kandidaten persoonlijk te ontmoeten? We zijn allemaal al ruim 2 jaar online en remote met de COVID-19 pandemie, dus het is een behoorlijke verademing om weer naar buiten te gaan.

5. Gebruik video voor werving, training en presentatie van de bedrijfscultuur

Het plaatsen van video's op je website en social media kanalen is een eenvoudige manier om potentiële nieuwe medewerkers te laten zien waar je bedrijfscultuur om draait. Je kunt video ook gebruiken voor opleidingsdoeleinden of om kandidaten een beter idee te geven van wat de baan inhoudt waarop ze solliciteren. Bovendien gebruiken uitzendbureaus steeds vaker video om toptalent te werven.

Wil je geholpen worden door een team van specialisten en snel zichtbaarder worden voor potentiële werknemers? Neem direct contact op.