5 redenen waarom je het schrijven van je content zou moeten uitbesteden

Hoogwaardige, in het oog springende content is enorm belangrijk voor elk bedrijf met een online aanwezigheid. Dit dynamische veld evolueert voortdurend, wat betekent dat jouw bedrijf consequent geoptimaliseerde content moet creëren om relevant en concurrerend te blijven. In deze blogpost leggen we uit waarom het uitbesteden van het schrijven van je content de ideale manier is om dit te doen.

Bakklog
Bakklog

Als het gaat om het runnen van een succesvol bedrijf, is het schrijven van content een essentieel onderdeel van elke contentmarketingstrategie. Maar het creëren van boeiende content van hoge kwaliteit kan een tijdrovende en ontmoedigende taak zijn. Het schrijven van content uitbesteden is een simpele maar effectieve manier om ervoor te zorgen dat je de kwaliteit (en kwantiteit) van de content krijgt die jouw bedrijf nodig heeft, zonder dat je zelf de moeite hoeft te nemen om deze te maken. In deze blogpost bespreken we 5 redenen waarom je het schrijven van content voor jouw bedrijf zou moeten uitbesteden.

Inhoudsopgave:

 1. Wat is contentmarketing?

 2. Wat is content schrijven en hoe helpt het mijn bedrijf?

 3. Waarom je het schrijven van content belangrijk is

 4. 5 redenen waarom je het schrijven van content zou moeten uitbesteden

  1. Het bespaart je tijd

  2. Het is kostenbesparend

  3. Je kunt je concentreren op jouw bedrijf

  4. Je krijgt toegang tot een grotere pool van talent

  5. Het helpt je te schalen

Wat is contentmarketing?

Voordat we ons verdiepen in het schrijven van content, is het de moeite waard om uit te zoomen en contentmarketing te definiëren. Contentmarketing is een vorm van marketing die zich richt op het creëren, publiceren en verspreiden van content met als doel klantbetrokkenheid te stimuleren, meer leads te genereren en het aantal verkopen te verhogen. Het is een strategische benadering van adverteren waarbij gebruik wordt gemaakt van waardevolle, relevante content om een ​​publiek te bereiken en aan te trekken. Het omvat zaken als blogposts, posts op sociale media, podcasts en andere soorten content die informatie met klanten delen.

Contentmarketing is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven, omdat het hen onder andere in staat stelt naamsbekendheid te creëren, websiteverkeer te stimuleren en vertrouwen op te bouwen bij hun doelgroep. Het kan ook worden gebruikt om producten en diensten te promoten en om relaties met klanten op te bouwen. Bovendien kan contentmarketing worden gebruikt om een ​​bedrijf te helpen positioneren als thought leader binnen zijn branche.

Zoals je misschien al hebt begrepen, is het schrijven van content een onderdeel van dit grote geheel. Het creëren en schrijven van content wordt vaak uitbesteed aan freelance copywriters die gespecialiseerd zijn in dat specifieke vakgebied. Door ervaren schrijvers te gebruiken die goed geïnformeerd zijn over best practices voor SEO en contentmarketing trends, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun content van choge kwaliteit en effectief is.

Wat is content schrijven en hoe helpt het mijn bedrijf?

Content schrijven is de kunst en wetenschap van het creëren van content voor een specifiek doel en doelgroep. Het schrijven van content kan vele vormen aannemen, van website-content en blogposts tot productbeschrijvingen, e-books en artikelen. Het schrijven van content omvat meestal het onderzoeken van een onderwerp, het bedenken van een boeiende invalshoek, zoekwoordonderzoek, het schrijven van de content en het vervolgens bewerken voor nauwkeurigheid en leesbaarheid. Om een ​​lang verhaal kort te maken: het schrijven van content is een integraal onderdeel van je contentmarketingstrategie.

Het heeft het potentieel om jouw bedrijf te helpen zijn doelen te bereiken door klanten voor te lichten, het verkeer naar jouw website te stimuleren en het aantal conversies te verhogen. Naarmate contentmarketing populairder is geworden, hebben de meeste freelance schrijvers ook expertise opgedaan op verschillende gebieden, zoals SEO, social media marketing, copywriting en tekstbewerking – die allemaal zeer nuttig voor jou kunnen zijn wanneer je ze uitbesteedt aan de juiste experts!

Waarom je het schrijven van content belangrijk is

Zoals ik al eerder zei, is het schrijven van content een belangrijk onderdeel van succesvolle contentmarketingstrategieën. In wezen is het materiaal dat is geoptimaliseerd voor webpublicatie dat de online zichtbaarheid vergroot en jouw bedrijf specifiek helpt promoten. Bovendien kun je unieke, boeiende en informatieve inhoud maken die resoneert met jouw doelgroep en waarde voor hen toevoegt. In het hypercompetitieve tijdperk van zoekmachines is dit wat jouw bedrijf onderscheidt van de concurrenten.

Het schrijven van content is een vaardigheid, dus het is belangrijk om te werken met ervaren freelance schrijvers die jouw doelen begrijpen en je kunnen helpen deze te bereiken. Als het correct wordt gedaan, kan het schrijven van content een enorm krachtig hulpmiddel zijn om jouw bedrijf te laten groeien. Tijdens een zoekmachine optimalisatie traject kan het worden gebruikt om organische zoekresultaten te verbeteren en meer klanten aan te trekken. Het schrijven van content kan je ook helpen vertrouwen op te bouwen en jezelf te vestigen als een autoriteit in jouw branche, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien door beginnende ondernemers.

Door het schrijven van content uit te besteden aan een professionele schrijver, kun je veel tijd besparen en er toch voor zorgen dat de content die op jouw website gepubliceerd is ook van de hoogste kwaliteit is. Met die bespaarde tijd kun jij je zonder afleiding concentreren op het runnen van jouw bedrijf. Vaak is het ook een kosteneffectief marketingkanaal dat minder duur is dan het inhuren van fulltime interne copywriters. Dat is vooral duidelijk als je jouw bedrijf opschaalt; je hebt toegang tot een brede pool van talent die gespecialiseerd is in verschillende soorten contentcreatie.

Dus als je het potentieel van jouw content marketing inspanningen wilt maximaliseren, is investeren in freelance schrijvers zeker de moeite waard. Dat gezegd hebbende, laten we eens verder kijken en ingaan op de 5 redenen waarom je het schrijven van jouw content zou moeten uitbesteden.

5 redenen waarom je het schrijven van content zou moeten uitbesteden

1) Het bespaart je tijd

Het schrijven van content kan een tijdrovend proces zijn, vooral als je vanaf nul begint en nooit eerder teksten heb geschreven voor je blog of website. Als je het schrijven van jouw content uitbesteedt aan freelance schrijvers, kun je veel tijd en energie besparen die je kunt gebruiken om je eigen tijd terug te winnen zodat jij je op andere gebieden van jouw bedrijf kunt concentreren. Zonder twijfel is content en content marketing een effectieve manier om nieuwe klanten te bereiken en de verkoop te verhogen, maar het kost veel tijd en moeite om goed geoptimaliseerde content te schrijven.

Aangezien freelance schrijvers zich volledig concentreren op het schrijven van pakkende teksten, kunnen ze jou helpen snel en efficiënt een grote hoeveelheid inhoud te creëren. Ze kunnen sneller content leveren dan wanneer je deze zelf zou hebben gemaakt, zodat jij deze content snel en efficiënt op de markt kunt brengen. Dit betekent dat jij je ook geen zorgen hoeft te maken over het bedenken van ideeën, het onderzoeken van onderwerpen, het optimaliseren van je teksten voor SEO, of talloze uren besteden aan het perfectioneren van de teksten. In plaats daarvan kun je het overlaten aan professionals die weten wat ze doen en de klus snel en effectief kunnen klaren. Zowel kwaliteit als snelheid zijn de sleutelwoorden als het gaat om het maken van effectieve content.

2) Het is kostenbesparend

Het schrijven van content uitbesteden aan freelance schrijvers kan een van de meest kosteneffectieve manieren zijn om content van hoge kwaliteit te krijgen waarmee jouw website leads gaat genereren en je meer omzet binnenhaalt via je online kanalen. Het inhuren van een contentschrijver op parttime of fulltime basis kan duur zijn en je krijgt niet altijd de gewenste resultaten, dus waar moet je dan op letten en hoe duur is het ongeveer? In de VS, ongeveer $ 50.000 per jaar en in Nederland kost een freelance copywriter tussen de 80 en 120 euro per uur.

Met freelance schrijvers kun je diensten op de juiste manier promoten en de bijbehorende teksten op jouw website naar een niveau krijgen waarbij je er zeker van bent dat het is afgestemd op jouw behoeften. Daarnaast kun je (veel) meer gerichte content van hogere kwaliteit krijgen tegen een fractie van de kosten van het inhuren van een intern content marketing team. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je de klussen kunt uitbesteden aan meerdere schrijvers, elk met een unieke set vaardigheden die je mogelijk nodig hebt voor verschillende vormen van content. Bovendien zijn er geen bijkomende kosten zoals belastingen, toeslagen, vakantiegeld etc. verbonden aan het werken met freelancers. Je kunt ook de kosten optimaliseren door op projectbasis met freelancers samen te werken, waardoor je meer flexibiliteit hebt als het gaat om budgettering voor content marketing campagnes.

3) Jij kunt je concentreren op jouw bedrijf en doen waar je goed in bent

Tegenwoordig is contentmarketing een onmisbaar onderdeel van elk succesvol bedrijf, maar het is niet iets waar iedereen de tijd - of expertise - voor heeft. Het schrijven van content kan een vervelend proces zijn, en door het uit te besteden kun jij je concentreren op de onderdelen van jouw bedrijf die de meeste tijd en moeite vergen. Door freelance schrijvers in te huren om inhoud voor jou te maken, maak je je eigen tijd vrij om je te concentreren op hetgeen waar jij goed in bent. Dit is vooral gunstig voor bedrijven met beperkte middelen of gespecialiseerde vaardigheden, omdat ze hun operationele taken kunnen prioriteren en het schrijven van inhoud kunnen overlaten aan de materiedeskundigen.

Het inhuren van freelance schrijvers om content voor jouw bedrijf te maken kan van onschatbare waarde zijn, zodat jij je kunt blijven concentreren op de kern van jouw bedrijf en er tegelijkertijd voor kunt zorgen dat je contentmarketingstrategieën niet uit de boot vallen. Freelance schrijvers hebben de ervaring en kennis om teksten te schrijven die verkeer naar jouw website zal leiden en je zal helpen jouw bedrijf te laten groeien. Met de juiste freelancer kun je er zeker van zijn dat ze content van hoge kwaliteit produceren die specifiek is afgestemd op jouw producten of diensten. Bij contentmarketing draait alles om het opbouwen van relaties en vertrouwen tussen jouw bedrijf en potentiële klanten, dus het hebben van uitzonderlijke, overtuigende inhoud van ervaren freelance schrijvers is een must.

Het uitbesteden van het schrijven van inhoud geeft je ook toegang tot meerdere perspectieven op onderwerpen die verband houden met jouw bedrijf, wat kan leiden tot creatieve oplossingen die anders niet in overweging zouden zijn genomen. Daarnaast geeft het je ook meer controle over hoe content tot stand komt; omdat jij degene bent die de freelance schrijver inhuurt, kun je precies bepalen hoeveel input de schrijver heeft bij het maken van inhoud, zodat je zeker weet dat je precies krijgt wat je nodig hebt.

De meeste freelance schrijvers geven je toegang tot waardevolle inzichten in de huidige trends in de branche die jouw inhoud een concurrentievoordeel kunnen geven. Dit wordt dan ook weerspiegeld in de resultaten pagina's van zoekmachines als de geschreven content die felbegeerde pagina 1 posities gaan scoren op Google. Uiteindelijk, als het goed wordt gedaan, is het uitbesteden van het schrijven van blogs en andere content een geweldige manier om je contentmarketingstrategie te maximaliseren.

4) Je krijgt toegang tot een grotere pool van talent

Een ander voordeel van het uitbesteden van copywriting werkzaamheden is dat je toegang hebt tot een veel grotere groep freelance schrijvers dan wanneer je iemand intern zou inhuren. Outsourcing geeft je toegang tot ervaren content marketeers die gespecialiseerd zijn in verschillende soorten content schrijven, van blogberichten en lange inhoud tot posts op sociale media en e-mailmarketing campagnes. Het is ook niet moeilijk om talent te vinden. Er zijn een aantal online platforms die je kunt gebruiken om freelance copywriters te vinden.

Een optie is om gebruik te maken van een outsourcing bedrijf/dienst, waar je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste persoon voor de baan of het omgaan met planning conflicten. Je kunt snel doorgelichte en gekwalificeerde freelance schrijvers vinden die inhoud van hoge kwaliteit kunnen produceren tegen een betaalbaar tarief.

De meeste marketingbureaus bieden ook diensten voor het schrijven van inhoud, evenals projectmanagement diensten, zodat je niet al jouw freelancers alleen hoeft te beheren. Dit maakt het gemakkelijker om deadlines bij te houden, taken toe te wijzen en ervoor te zorgen dat alle deliverables op tijd worden voltooid. Bovendien geven marketing bureaus vaak waardevolle feedback over de inhoud die door hun schrijvers is geproduceerd, waardoor jij ervoor kunt zorgen dat deze aan je normen voldoet.

Al met al krijg je door het uitbesteden van copywriting toegang tot bekwame schrijvers zonder dat je interne middelen hoeft te wijden aan het beheer ervan.

5) Het helpt je te schalen

Een van de meest relevante redenen om het schrijven van je content uit te besteden, is dat je hiermee snel en gemakkelijk kunt opschalen. Naarmate je bedrijf groeit, kan het zijn dat je meer content nodig hebt dan je in-house kunt produceren. Dit is waar freelance schrijvers en marketing bureaus van pas komen. Het inhuren van externe copywriting experts helpt je de productie op te voeren zonder te investeren in nieuwe medewerkers of extra personeel. Hierdoor kun je op de hoogte blijven van de vraag naar inhoud terwijl je binnen jouw budget blijft.

Bovendien kan het uitbesteden van copywriting taken je helpen een breder publiek te bereiken. Contentmarketing is een effectief hulpmiddel om potentiële klanten te bereiken en hen te betrekken bij zinvolle gesprekken. Door het schrijven van content uit te besteden, kun je content creëren die is afgestemd op de behoeften van jouw doelgroep. In de loop van de tijd kan dit je online zichtbaarheid aanzienlijk vergroten en je helpen een grotere aanhang te krijgen. Met de juiste contentstrategie kun je meer bezoekers en potentiële klanten naar je website trekken en conversies flink stimuleren.

Ook niet onbelangrijk is dat het de relaties met bestaande klanten gaat helpen versterken door waardevolle inhoud te bieden die ze kunnen gebruiken. En met de hulp van freelance schrijvers kun je sneller en goedkoper dan ooit tevoren meer inhoud maken.

Contentmarketing stelt je ook in staat om jouw expertise in een bepaalde branche te laten zien door informatieve inhoud met jouw lezers te delen, waardoor je een opinieleider kunt worden. Dus als je op zoek bent naar manieren om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen, zorg er dan voor dat je freelance content schrijvers opneemt in jouw contentmarketingstrategie.

Conclusie

In een tijdperk waarin zoekmachines en sociale mediastrategieën een bedrijf kunnen maken of breken, is het van cruciaal belang dat de inhoud die jij publiceert, relevant is. Dat is echter geen gemakkelijke taak. De waarheid is dat het schrijven van pakkende content tijdsintensief en mogelijk kostbaar kan zijn, dus kan uitbesteden een effectief alternatief zijn. Over het algemeen is het schrijven van content een steeds belangrijker onderdeel van iemands algehele contentmarketingstrategie. Waarom? Het wordt steeds moeilijker om op te vallen in de huidige markt. Jij en jouw concurrenten strijden om de aandacht van potentiële klanten, en die aandacht is moeilijk te trekken...laat staan ​​vast te houden.

Gelukkig zijn er genoeg getalenteerde copywriters die je een voorsprong kunnen geven op de rest. Hoewel je fulltime copywriters kunt inhuren, kan het de moeite waard zijn om in plaats daarvan freelancers of een marketing bureau te gebruiken. Ten eerste kan het je veel tijd besparen, omdat er veel onderzoek, SEO-kennis en creativiteit nodig is om het goed te doen. Als je geen tijd hebt om daarin te investeren, is het inhuren van een marketing bureau of freelancer een verstandige keuze. Een externe partij kan er de tijd voor nemen en zorgt ervoor dat de tekst de juiste leads aantrekt en jouw website optimaliseert voor conversies.

De tijd die je bespaart, kun je vervolgens besteden aan wat er echt toe doet: jouw bedrijf zelf. Tegelijkertijd bespaart het uitbesteden van copywriting vaak ook geld door overheadkosten te vermijden die gepaard gaan met het inhuren van fulltime teamleden.

Ten slotte kan het uitbesteden van projecten voor het schrijven van inhoud bedrijven toegang geven tot een grotere talentenpool. Met zoveel getalenteerde freelance schrijvers en marketing bureaus beschikbaar, kunnen bedrijven schrijvers vinden met gespecialiseerde kennis en ervaring in specifieke industrieën of onderwerpen. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om inhoud te produceren die is gericht op hun doelgroep en is afgestemd op hun specifieke behoeften. Met zoveel voordelen is er geen reden om het schrijven van je content niet uit te besteden.